Om Test-støvsuger.no

Mitt navn er Klaus og jeg er grunnleggeren av Test-støvsuger.no. Formålet med siden er å vise et nøytralt og upåvirket bilde av hvilke støvsugere som er de beste på markedet. Dette gjør vi ved å tildele hver enkelt støvsuger en karakter fra 0–100, basert på dens brukeranmeldelser og ekspertanmeldelser rundt om på nettet.

Innhold

Score

Hvordan blir scoren beregnet?I scoren tas det høyde for fire faktorer: Brukeranmeldelser, antallet av brukeranmeldelser, ekspertanmeldelser og prisen.

  • Brukeranmeldelsene er utgangspunktet for score-beregningen. Vi samler anmeldelsene fra en rekke utvalgte sider på nettet.
  • Hvis et produkt har under 12 brukeranmeldelser og ingen ekspertanmeldelser, vil det ikke få beregnet en score. Dette fordi datagrunnlaget vurderes til å ikke være representativt. På samme måte vil det bli trukket fra poeng fra scoren, hvis produktet har fått anmeldelser, og også grunnet at et lite datagrunnlag gir økt usikkerhet.
  • Et produkt kan +1 lagt til i scoren, hvis det har en «God pris»-markering. Dette er fordi en «God pris»-markering betyr at produktets verdi for pengene, er høyere enn ellers.
  • Ekspertanmeldelser blir samlet rundt om på nettet.

Vi forsøker å gjøre det slik at scoren gir et så riktig bilde som mulig av brukernes tilfredshet med produktet, ved å ha en automatisk score-beregning.

Pris

Hvordan sammenligner vi priser? Vi samler priser fra en rekke forhandlere, som både omfatter samarbeidspartnere som vi får kommisjon hos (hvis vi leder til et salg, les mer på Wikipedia her) og nettbutikker vi ikke har samarbeid med. Det er eksisterende sider på nettet som har en bedre og bredere prissammenligning enn vi kan tilby, men våre interne sammenligner viser at vi i langt de fleste tilfeller viser like lave priser, eller lavere priser enn konkurrerende prissammenligningssider.
Hvis du vil ha din nettbutikk med på vår side, vil den beste løsningen være å bli med i et affiliatenettverk.
Hvordan fungerer vår prishistorikk? Vår prishistorikk viser den laveste prisen i løpet av en uke (fra vår prissammenligning), slik kan du sammenligne dagens pris med den historiske prisen til produktet.
Eksempel: Hvis den laveste prisen i løpet av uke 16 er på 444 kr., blir denne prisen plottet inn i prishistorikken.